Blog Nanka de Vries: ‘Hoop dat we samen krachten bundelen’​

De oprichter van Sri Lanka Circle is Nanka de Vries. Zij heeft een heel bijzondere band met Sri Lanka, en heeft er letterlijk haar ‘roots’ liggen. Nanka Dinali de Vries werd geboren in Negombo op 1 (of 7) november 1985. Dit tropenmeisje werd met vier maanden ‘gedropt’ in Nederland in het jaar dat daar de op één na laatste Elfstedentocht werd gereden. 

Maar ondanks deze barre weersomstandigheden heeft het opgroeien onder de rook van Rotterdam met zijn motto “niet lullen, maar poetsen”, haar altijd warm gehouden. Toen ze 14 jaar was is Nanka voor de eerste keer teruggegaan naar haar roots in Sri Lanka. Deze 3-weekse kennismaking met het eiland volgde zich op door na de middelbare school wederom terug te keren om twee maanden vrijwilligerswerk te doen in een gehandicapten tehuis, het Prithipura Home in Hendala Wattala (vlakbij Colombo). In deze periode vond ze ook haar biologische familie.

‘Iets terug willen doen’
Op 20-jarige leeftijd vertrok zij naar Leiden om Culturele Antropologie en Politicologie te studeren. Ze koos voor deze studies omdat ze later “iets terug wilde doen voor diegenen die het niet zo hadden getroffen als zij”. Tijdens en na haar studies liep ze stage bij de Sri Lankaanse Ambassade te Den Haag, de Permanente Vertegenwoordiging van Sri Lanka voor de Verenigde Naties in New York en was zij nauw betrokken bij de World Conference on Youth dat in 2014 door Sri Lanka werd georganiseerd. Ook was zij vrijwilliger voor een Stichting in Nederland die zich inzette voor de meest kansarmen in Sri Lanka.

Wortels water geven
Ondanks het feit dat Nanka, met haar typisch Nederlandse opvoeding, zich nooit bezig hield met vragen rondom haar adoptie, heeft ze haar wortels wel altijd water gegeven en draagt zij “the Pearl of the Indian Ocean” steeds een warm hart toe.

Door haar ervaringen, de meest recente vraagstukken rondom adoptie in het algemeen en de groeiende interesse in Sri Lanka als reisbestemming, heeft zij uit ideële overwegingen ‘Sri Lanka Circle’ in het leven geroepen. Nanka: “ Ik hoop dat door dit platform mensen die Sri Lanka ook een warm hart toe dragen bij elkaar kunnen komen, elkaar kunnen informeren, gehoord kunnen worden en van elkaar kunnen leren.”

Ze benadrukt: “Dit podium heeft dus niet als doel om de plaats in te nemen van bestaande facebook-groepen en websites, maar juist   om deze krachten te bundelen en één allesomvattende community voor en door Sri Lanka liefhebbers te worden!

Vragen, aanvullingen, suggesties en interrese in een samenwerking? Stuur dan een bericht naar info@srilankacircle.com – Join the Circle!”

Blog Nanka de Vries: ‘Hoop dat we samen krachten bundelen’​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven