Cultuur & Religie

Cultuur en religie

Sri Lanka is een veelzijdig eiland. Dat geldt ook voor de godsdienst. Op elke honderd mensen is de verdeling naar religie:

70 Boeddhisten
13 Hindoes
10 Moslims
7 Christenen

De cultuur van Sri Lanka combineert moderne elementen met traditionele aspecten en staat bekend om zijn regionale diversiteit. De Sri Lankaanse cultuur is lang beïnvloed door het erfgoed van het Theravada-boeddhisme dat is doorgegeven vanuit India.

Zuid-Indiase culturele invloeden zijn vooral uitgesproken in de meest noordelijke delen van het land. De geschiedenis van de koloniale bezetting heeft ook een stempel gedrukt op de identiteit van Sri Lanka, met Portugese, Nederlandse en Britse elementen. Daarnaast zijn er ook Indonesische invloeden.  

De Sri Lankaanse cultuur wordt internationaal geassocieerd met cricket, een aparte keuken, een inheemse holistische geneeskunde (ayurveda) en export zoals thee, kaneel en edelstenen. En natuurlijk staat het bekend vanwege de toeristenindustrie die ook een grote inkomstenbron is. Sri Lanka heeft banden met het Indiase subcontinent die helemaal terug gaan naar de prehistorie. De bevolking is overwegend Sinhalees met aanzienlijke Sri Lankaanse Moor, Sri Lankaanse Tamil, Indische Tamil, Sri Lankaanse Maleisische en Burgher-minderheden. 

Instagram

Schuiven naar boven