Nationaal Park

Nationale parken

Sri Lanka is een van de beste plekken in Azië om wilde dieren te zien. Het is ook een van de beste all-round natuurbestemmingen ter wereld voor een mix van groot wild, zeeleven en gevarieerde landschappen, allemaal op een kleine oppervlakte. Omdat het eiland geïsoleerd is van het vasteland, de zware regenval van twee moessons kent en veel hoogteverschil heeft, is er een variatie in klimaat en biodiversiteit die je normaal gesproken op een heel continent vindt.

Mihintale, het eerste beschermde reservaat ter wereld, werd al in de derde eeuw voor Christus opgericht. Nu zijn er 100 beschermde gebieden in het land. We snappen dat je die niet allemaal kunt bezoeken. Daarom kozen wij de drie mooiste voor je uit. 

1. Udawalawe Nationaal Park
Hoewel er ook een paar bergachtige gebieden zijn, zijn het vooral de vlaktes en moerassen die het nationale park van Udawalawe aantrekkelijk maken. Aan de grenzen van het park zie je de Sri Lankaanse olifanten over het roodbruine land zwerven. Genieten!

2. Horton Plains National Park
Wauw! Met een aantal indrukwekkende uitkijkpunten die uitkijken over een prachtig uitzicht op het park, is Horton Plains zeker een bezoek waard. Gelegen op de centrale hooglanden van het land heeft het nationale park een weelderig bos. Een van de meest populaire uitkijkpunten is het ravijn van World’s End, dat een fenomenale uitzicht biedt op de omgeving. Een andere trekpleister voor toeristen is Baker’s Falls; een heerlijke waterval die uit het struikgewas tevoorschijn komt. Het is niet voor niets een van de populairste nationale parken in heel Sri Lanka.

3. Yala Nationaal Park
Yala is het meest bezochte nationale park van het land en staat bekend om zijn olifanten en luipaarden; het nationale park is zeker een bezoek waard. Yala ligt diep in het zuiden van het land en heeft een grote verscheidenheid aan ecosystemen om van te genieten terwijl het landschap voor je ogen verandert van zandstranden tot graslanden en bossen. Met een enorm aantal olifanten in het park en een van de grootste populatie luipaarden ter wereld.

Instagram

Schuiven naar boven