Visa

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Iedereen die Sri Lanka wil bezoeken als toerist of voor werk heeft een visum nodig. Voordat je Sri Lanka bezoekt, volg je de volgende twee stappen om een 30-dagenvisum te krijgen:

1. Bezoek enkele dagen voor aankomst de speciale visumwebsite van Sri Lanka. Volg het online aanvraagproces en betaal – in dien nodig – met een creditcard, iDeal of betaalpas.
2. Druk na goedkeuring de visumbevestiging af.

Je krijgt je visum binnen 24 uur per mail opgestuurd. Je kunt ook een visum verkrijgen bij Sri Lankaanse ambassades in het buitenland en er is een loket op Bandaranaike International Airport voor mensen die zonder visum aankomen. Je moet dan wel in de rij staan en je betaalt een hoger tarief van ongeveer US $ 40.

Hou hier rekening mee voor je visum

Dit visum is zes maanden geldig, waarin één keer het land in mag worden gereisd, met een maximum verblijfsduur van 30 dagen. Tijdens een reis naar Sri Lanka – nog niet perse als je het visum aanvraagt – moet elke reiziger beschikken over:

  • Een paspoort dat op de aankomstdatum nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Een vliegticket van een retourvlucht of doorvlucht.
  • Voldoende financiële middelen om het verblijf te bekostigen.

Visum verlengen

Je kunt jouw toeristenvisum van 30 dagen twee keer verlengen, telkens voor 30 dagen. Hiervoor reis je met een 30 dagen visum naar het land en neem je ter plekke contact op met het ministerie van immigratie en emigratie in Colombo. De verlenging kan soms ingewikkeld zijn of lang duren vanwege het vele papierwerk. 

Kosten visum

De kosten voor een visum willen nog wel eens veranderen. Hoewel we deze site zoveel mogelijk up to date houden, kan er iets veranderd zijn. Check daarom altijd zelf de website van de Sri Lankaanse overheid. Maar voor nu hebben we goed nieuws! Per 1 augustus 2019 heeft de Sri Lankaanse overheid besloten om per 1 augustus 2019 voor een periode van een half jaar (t/m 31 januari 2020) het visum gratis beschikbaar te stellen. Dit geldt voor toeristen uit 48 landen, waaronder Nederland. En voor de online versie van het visum.

Instagram

Schuiven naar boven