Strand

Stranden van Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka ook wel de parel van de Indische oceaan wordt genoemd? De kustlijn bevat meer dan 1.500 kilometer aan tropische stranden. Je kunt er relaxen maar ook snorkelen of surfen. Alvast wat tips.

Hikkaduwa in het zuidwesten van Sri Lanka is een echte hippie-plek met een gezellige vibe. Het heeft leuke restaurantjes en barretjes. Net buiten het plaatsje vind je een opvanghuis voor schildpadden.

Arugam Bay is een van de pareltjes aan de oostkust. De baai staat bekend onder surfers, maar heeft een van de mooiste stranden van Sri Lanka en er zijn volop dingen te zien en te doen in de directe omgeving.

Het noordoosten van Sri Lanka is nog helemaal niet druk bezocht en daarom is dit ook dé plek om helemaal tot rust te komen op het parelwitte strand van Nilaveli dat zo uit een vakantiegids lijkt weggeslopen. Een cocktail in je hand en heerlijk wegdromen in dit exotisch stukje paradijs op aarde.

Mirissa is een van de meest ongerepte stranden van de zuidkust. Het is een tropisch strand omringd door palmbomen. Daarnaast is Mirissa de beste plek van Sri Lanka om walvissen te zien: je kan er deelnemen aan walvissafari’s.

Instagram

Schuiven naar boven