Steden

Steden in Sri Lanka

Als je van de buzz en de vibes van Aziatische steden houdt, ben je in Sri Lanka ook helemaal aan het goede adres. De kans is groot dat je het land binnenkomt via Colombo. Ook zijn er veel highlights te vinden in de steden van Sri Lanka. Voor een goed beeld van het eiland mag je de stad niet overslaan.

Colombo
De hoofdstad van Sri Lanka telt 600.000 inwoners en ligt aan de westkust van het eiland. Het is een wirwar van gebouwen die in alle stijlen door elkaar staan. Koloniale huizen staan in de schaduw van moderne kantoorgebouwen; moderne woonwijken. Je moet niet vreemd opkijken als je naast de tempel een moskee ziet staan. De ‘Full Moon’ parade van Colombo is in de laatste jaren uitgegroeid tot een grootser spektakel dan dat van Kandy. Een van de mooiste hotels in Colombo is het Galle Face Hotel, een eeuwenoud koloniaal pand waar menig beroemdheid graag een nachtje doorbrengt.

Hambantota
Hambantota is een badplaats met een aantal fijne hotels. Het is een mooi vertrekpunt voor een bezoek aan Yale en Bundala National Park. 

Trincomalee
Ooit was dit de belangrijkste militaire haven van de Britten. De stad Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka. Het strand bij Nilaveli is een van de beste stranden van het gebied en ligt op 16 kilometer van Trincomalee. 

Kalutara
De langgerekte badplaats Kalutara ligt 43 kilometer ten zuiden van Colombo, langs de drukke kustweg naar Galle en aan de oevers van de Kalu Ganga (de Zwarte Rivier). Kalutara was vroeger één van de belangrijkste centra van de handel in kruiden. Tegenwoordig heeft de plaats een aantal uitstekende strandresorts, en staat het bekend om het fraaie manden- en strovlechten. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het Gangatilaka Vihara tempelcomplex.

Ratnapura
Ratnapura, is een bijzondere plaats op 100 kilometer oostelijk van Colombo. De naam betekent letterlijk; stad van de edelstenen. Deze worden in de edelsteenmijnen in de omgeving gevonden. Ratnapura ligt in een prachtige gebied vol thee- en rubberplantages met een adembenemend uitzicht op Adam’s Peak. 

Badulla
Het op bijna 700 meter hoogte gelegen Badulla is een van de oudste steden van het eiland. De Portugezen hielden de plaats korte tijd bezet, en legden Badulla bij hun vertrek in de as. Hier eindigt de spoorweg van die van de hoofdstad Colombo door de hooglanden loopt. Op 6 kilometer afstand liggen de indrukwekkende 60 meter hoge Dunhinda watervallen.

Kandy
Kandy ligt op ongeveer 3 uur rijden van Colombo.De stad is heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en is het vertrekpunt voor de beroemde treinreis naar Ella. Net naast de Tempel van de Tand vind je het Kandy Lake, het meer van Kandy. Hier kan je een leuke wandeling maken rond het meer. De stad heeft een groene omgeving en een fijn klimaat. 

Instagram

Schuiven naar boven