Mobiele Telefonie en Internet

Mobiele telefoon en internet in Sri Lanka

Sri Lanka heeft over het algemeen een goed mobiel netwerk. Je hebt dus bijna overal goed bereik. In bergachtig gebied of in afgelegen natuurgebieden kan dat anders zijn, net zoals overal ter wereld. Bellen en internet vanuit Sri Lanka met een Nederlands mobiel abonnement is erg duur. De precieze mogelijkheden en kosten hangen af van je abonnement en provider. Informeer voor vertrek naar de kosten van mobiel bellen vanuit Sri Lanka. En overzicht van de tarieven per provider vind je op www.bellen.com (Zie het kopje ‘buitenland’). Het internationale landnummer van Sri Lanka is +94; Als je naar Nederland wilt bellen, draai dan eerst +31.

Internet in Sri Lanka

Wil je ook mobiel internet onderweg? Met een simlockvrije mobiel kan je eenvoudig en goedkoop een prepaid simkaart kopen die je in je mobiele telefoon of iPad kunt gebruiken. Een lokale simkaart is ook kostenbesparend als je bijvoorbeeld onderweg het hotel wilt bellen om te vragen of ze je ergens kunnen oppikken. Je kunt deze simkaarten kopen bij de winkels van Dialog, Mobitel, Etisalat, Hutch of Airtel. Mocht je maar kort in Sri Lanka zijn, dan is het slimmer om om naar een internetcafe te gaan in plaats van om een simkaart te kopen. Je betaalt dan alleen de kosten voor het internetgebruik. 

Wifi in Sri Lanka

Zoals in veel landen hebben de meeste hotels en ook veel restaurants in Sri Lanka wifi. Vaak hebben zij wel de download-opties uitstaan dus zorg dat al je apps up-to-date zijn en dat je offline kaarten al hebt gedownload voor je reis. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Of anders zijn de offline kaarten van Google Maps ook heel handig. 

Instagram

Schuiven naar boven