Kleding

Kleding in Sri Lanka

In Nederland is het heel normaal om rond te lopen met bermuda’s en mouwloze shirtjes in de zomer maar in Sri Lanka is deze kleding niet gepast. In toeristische gebieden is men er min of meer aan gewend geraakt dat toeristen zich nu eenmaal anders kleden. De Sri Lankanen zelf zullen er nooit iets van zeggen, daar zijn ze te beleefd voor. Maar ons advies is om buiten de muren of tuin van het hotel toch wat bedekter gekleed te gaan uit respect voor de cultuur. 

De Sri Lankanen dragen meestal lange broeken/rokken en overhemden met korte of lange mouwen. Zorg er daarom voor dat je T-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie in je koffer hebt, dan zit je altijd goed. Bij het bezoeken van een tempel of kerk moet de kleding in ieder geval de schouders en de benen bedekken. Heb je niets bij je? Leen of huur dan een sjaal, die zijn vaak gewoon verkrijgbaar. Het wordt erg gewaardeerd als je je aanpast aan de locale kleedgewoontes. 

In je koffer

Neem in ieder geval ook een set nette kleding mee voor als het hotel toch chiquer lijkt te zijn dan je van te voren had bedacht of voor als je onverwacht wordt uitgenodigd voor een diner of feestje. Katoenen kleding is het meest comfortabel in een warm en vochtig klimaat. Een windjack of trui is slim voor de hoger gelegen gebieden. Neem vooral niet te veel mee, je moet het ook met je meedragen. Het is gemakkelijk om je kleding onderweg te laten wassen. Hotels hebben vaak een wasservice waarbij je de volgende dag weer frisse kleren hebt. Een goedkopere en vaak even snelle service leveren de wasserettes die je in alle toeristische plaatsen vindt. 

Instagram

Schuiven naar boven