Adoptie

Adoptie

In de jaren 80 zijn ruim 11.000 kinderen in Sri Lanka afgestaan, veelal tegen de wil van de moeders. De regering van Sri Lanka heeft recent toegegeven dat er op grote schaal is gehandeld in adoptiebaby’s. Er zijn nog steeds ontwikkelingen en er komen steeds meer feiten boven tafel. We hebben hier wat goede informatiebronnen voor je verzameld. 

Reportage Zembla

Zo’n 4.000 kinderen gingen naar Nederland. Papieren zijn vaak vervalst waardoor in het land duizenden moeders rondlopen die een of meerdere kinderen hebben van wie ze niet weten waar ze zijn. De journalisten van het tv-programma Zembla maakten er meerdere reportages over. 

Websites

Begin als je meer wilt weten over adoptie en Sri Lanka bij de website Sri Lanka-DNA. Het is een verzamelpunt van alle informatie die er op dit vlak te krijgen is. De website heeft tot doel het in contact brengen van geadopteerde kinderen en moeders in Sri Lanka, via DNA-onderzoek.

Adoptie Sri Lanka – Siri en zijn familie wonen in Aluthgama, in het Zuid-Westen van Sri Lanka. Hij doet zoektochten naar biologische ouders en heeft ondertussen veel ervaring opgedaan in het zoeken van meestal de moeder. Siri heeft veel contacten in Sri Lanka en reist desnoods het hele eiland door, op zoek naar informatie. Naast reguliere zoektochten wordt hij ook regelmatig ingeschakeld door TROS Vermist.

Instagram

Schuiven naar boven