NONA Foudation

NONA Foundation is een kleine en onafhankelijke non-profit organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel in Sri Lanka. De stichting is in 2005 opgericht en heeft een eigen kantoor in Sri Lanka dat permanent toezicht houdt op de projecten zodat kernwaarden als betrouwbaarheid, integriteit, professionaliteit en transparantie volledig gegarandeerd worden. Onafhankelijkheid en zelfredzaamheid staan bij ons centraal:

Het NONA Empowerment Center bestaat voornamelijk uit docenten en deskundigen die de meisjes een vak leren of vaardigheden trainen. Op dit moment verzorgen wij opleidingen en trainingen in Beauty Culture, Engelse les, Dress making, Handarbeid en Teddy Bear Counseling. Dit wordt nog op korte termijn uitgebreid met trainingen in o.a. financiën, management en ondernemerschap. Het NONA Empowerment is gevestigd in Kuliyapitiya, een plaats in de Noord Westelijke Provincie. Dit moment volgen ongeveer 60 meisjes hier een opleiding of training. Wij nemen deze opleidingen en trainingen zeer serieus. Daarom wordt er ook jaarlijks op grootse wijze een diploma-uitreiking gehouden in het stadshuis van Kuliyapitiya. Na deze ceremonie worden de gemaakte producten tentoongesteld op een tentoonstelling in dat stadshuis. Bij de diploma-uitreiking wordt ook altijd de Minister van ‘Women Empowerment’ uitgenodigd om hem te laten zien hoe sterk deze meisjes en vrouwen zijn en tot waartoe ze allemaal wel niet in staat zijn.

Na het succesvol afronden van hun opleiding of cursus kunnen de meisjes NONA Empowerment Aid aanvragen, dat is een lening die meisjes kunnen krijgen om een eigen (mini) onderneming op te zetten. NONA Foundation biedt ook begeleiding en houdt permanent toezicht op de meisjes, ook helpt NONA Foundation met het samenstellen van het businessplan. Sinds 2013 hebben al vele meisjes een succesvolle onderneming opgezet.

Instagram

Schuiven naar boven