Natuur

Natuur in Sri Lanka

Het druppelvormige Sri Lanka zit vol met natuurlijke wonderen. Van enorme rotsen midden in de bossen tot kuddes wilde olifanten en glooiende heuvels, Sri Lanka heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Je vindt hier ook een breed scala aan ecosystemen. Er zijn kuststranden, droge bossen en regenwouden. Er zijn mistige heuvels en bergketens. Er zijn meren, groot en klein, en theeplantages. Hier twee van de natuurlijke wonderen van Sri Lanka.

Sigiriya is een natuurlijk rotsachtig plateau in het midden van het eiland. De rots is een natuurlijke formatie van het overgebleven magma van een vulkaan. De rots is door de eeuwen heen voor veel dingen gebruikt. Er was een paleis op de top van de rots en er zijn fonteinen en tuinen rond de voet. Enorme leeuwenpoten werden aan de zijkant van de rots uitgehouwen om de ingang van de loopbrug naar het paleis te markeren. Een van de muren is versierd met beschermde fresco-schilderijen en een andere muur is zodanig gepolijst dat deze  spiegelt. Sigiriya is de meest bezochte historische plek in Sri Lanka, en ook de meest intrigerende!

In het midden van het eiland zijn de heuvels waar de meeste theeplantages zijn. Een magische plek en heel anders dan de rest van het land. De glooiende heuvels zijn kilometers lang en het weer in het gebied is gematigder dan in het rest van het land. De beste manier om het heuvelland te bezoeken is met de trein. 

Instagram

Schuiven naar boven